Du behöver

  • 4 st gelatinblad
  • 2 st citron
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl råsocker flor flor
  • 2 dl vispgrädde

Dekoration:

citronmeliss

Det här behövs till 4–6 port:

Gör så här

1
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Tvätta citronerna i varmt vatten. Riv skalet av citronerna. Dela och pressa ur saften.

2
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna med florsockret vitt och pösigt. Blanda ner det rivna citronskalet.

3
Vispa vitorna till hårt skum i en annan bunke.

4
Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem i lite av citronsaften. Blanda ner dem och tillsammans med resten av citronsaften i äggulesmeten.

5
Vispa grädden medelhårt och vänd ner den i smeten. Vänd till sist ner äggvitorna.

6
Fördela fromagesmeten i dessertglas och låt dem stå i kylen, ca 2 timmar. Dekorera med citronmeliss.