Du behöver
- 4 st gelatinblad
- 2 st citron
- 2 st ägg
- 1.5 dl råsocker flor flor
- 2 dl vispgrädde
Dekoration:
citronmeliss
Det här behövs till 4–6 port:
Gör så här
1
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Tvätta citronerna i varmt vatten. Riv skalet av citronerna. Dela och pressa ur saften.
2
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna med florsockret vitt och pösigt. Blanda ner det rivna citronskalet.
3
Vispa vitorna till hårt skum i en annan bunke.
4
Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem i lite av citronsaften. Blanda ner dem och tillsammans med resten av citronsaften i äggulesmeten.
5
Vispa grädden medelhårt och vänd ner den i smeten. Vänd till sist ner äggvitorna.
6
Fördela fromagesmeten i dessertglas och låt dem stå i kylen, ca 2 timmar. Dekorera med citronmeliss.