Du behöver
- 500 g köttfärs
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st gul lök
- 1 st grön paprika
- 4 prt ris
- vatten enligt risförpackningen
- 1 st köttbuljongtärning
- tabasco
- kinesisk soja
- salt och peppar
Sås:
2 dl turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta pressad
2 msk hackad persilja
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fräs köttfärsen smulig i smör. Skala och hacka löken, och låt den fräsa med ett par minuter.
2
Dela, kärna ur och tärna paprikan och låt dem fräsa med färsen tillsammans med riset.
3
Späd med vatten och buljongtärning och koka upp. Rör om så att tärningen löses upp och låt sjuda under lock i 20 minuter.
4
Smaka av med tabasco, soja, salt och peppar. Rör ihop såsen och servera till.