Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st gul lök
  • 1 st grön paprika
  • 4 prt ris
  • vatten enligt risförpackningen
  • 1 st köttbuljongtärning
  • tabasco
  • kinesisk soja
  • salt och peppar

Sås:

2 dl turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta pressad
2 msk hackad persilja

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs köttfärsen smulig i smör. Skala och hacka löken, och låt den fräsa med ett par minuter.

2
Dela, kärna ur och tärna paprikan och låt dem fräsa med färsen tillsammans med riset.

3
Späd med vatten och buljongtärning och koka upp. Rör om så att tärningen löses upp och låt sjuda under lock i 20 minuter.

4
Smaka av med tabasco, soja, salt och peppar. Rör ihop såsen och servera till.