Du behöver
- 3 dl mjölk
- 2.5 msk idealmjöl
- 1 tsk kycklingfond konc
- salt vitpeppar
- 0.5 st savojkål
- 12 st köttbullar Scan Må gott
- 1 tsk matfett
- 1 tsk kebabkrydda
Servera med:
potatis kokt
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Koka upp mjölk, mjöl och fond i en kastrull under ständig omrörning. Låt stuvningen sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2
Klyfta savoykålen i sex tunna klyftor. Lägg den på en tallrik och tillsätt 2 msk vatten och 1 krm salt.
3
Koka under lock i mikron, ca 3 minuter på full effekt. Lägg upp kålen direkt på tallrikar och skeda över stuvningen.
4
Stek köttbullarna i en stekpanna med matfett och kebabkrydda. Servera med kokt potatis.