Du behöver

  • 3 dl mjölk
  • 2.5 msk idealmjöl
  • 1 tsk kycklingfond konc
  • salt vitpeppar
  • 0.5 st savojkål
  • 12 st köttbullar Scan Må gott
  • 1 tsk matfett
  • 1 tsk kebabkrydda

Servera med:

potatis kokt

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka upp mjölk, mjöl och fond i en kastrull under ständig omrörning. Låt stuvningen sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

2
Klyfta savoykålen i sex tunna klyftor. Lägg den på en tallrik och tillsätt 2 msk vatten och 1 krm salt.

3
Koka under lock i mikron, ca 3 minuter på full effekt. Lägg upp kålen direkt på tallrikar och skeda över stuvningen.

4
Stek köttbullarna i en stekpanna med matfett och kebabkrydda. Servera med kokt potatis.