Du behöver
- 2 st gula lökar
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st fänkål
- 2 tsk oregano
- 1 st zucchini
- 2 st tomater
- 10 dl vatten
- 3 st fiskbuljongtärning
- 2 dl vitt vin
- 1 st vitlöksklyfta
- 700 g fiskfilé gärna både lax och pangasius
- 500 g räkor med skal
- hackad persilja
Vitlöksdip:
1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
2 st vitlöksklyftor
salt
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Skala, dela och skiva löken, och fräs den mjuk i en stor gryta med smör utan att den får färg. Dela fänkålen och skär bort den träiga rotdelen. Skär fänkålen i tunna strimlor, lägg ner den i grytan och strö över oregano.
2
Dela zucchinin på längden, gröp ur kärnhuset med en tesked och skär resten i halvmånar. Dela tomaterna i halvor och tillsätt tillsammans med sitt spad och zucchinin.
3
Häll på vatten, smula i buljongtärningarna och koka upp soppan. Se till så att tärningarna löses upp ordentligt. Tillsätt vin och pressad vitlök, och koka i 20 minuter.
4
Dela fisken i ca 3×3 cm stora bitar och lägg ner i soppan. Låt dra på svag värme i ca 2 minuter. Smaka av och lägg i skalade räkor. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, pressad vitlök och smaka av med salt. Toppa soppan med persilja.