Du behöver
- 1 st lök hackad
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 1.5 dl bulgur helkorn
- 1 msk rapsolja kallpressad
- 0.5 g saffran
- 1 msk kycklingfond konc
- 3 dl vatten
- 2 st kycklingfiléer strimlade
- 2 dl gröna ärtor
- 1 st röd paprika i tärningar
- 1.5 dl räkor skalade
- salt svartpeppar
- 10 st miniplommontomater delade
- limeklyfta eller citronklyftor
Det här behövs till 2–3 port:
Gör så här
1
Fräs lök, vitlök och bulgur i en traktörpanna med 2 tsk olja. Tillsätt saffran, fond och vatten. Koka på svag värme i ca 12 minuter eller enligt förpackningens anvisningar.
2
Stek under tiden kycklingstrimlorna i en stekpanna med 1 tsk olja, ca 5 minuter.
3
Tillsätt kyckling, ärtor, paprika och räkor i paellan och rör om. Låt paella bli varm.
4
Smaka av med salt och peppar. Dekorera med tomater och lime- eller citronklyftor.