Du behöver

  • 1 st lök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 1.5 dl bulgur helkorn
  • 1 msk rapsolja kallpressad
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk kycklingfond konc
  • 3 dl vatten
  • 2 st kycklingfiléer strimlade
  • 2 dl gröna ärtor
  • 1 st röd paprika i tärningar
  • 1.5 dl räkor skalade
  • salt svartpeppar
  • 10 st miniplommontomater delade
  • limeklyfta eller citronklyftor

Det här behövs till 2–3 port:

Gör så här

1
Fräs lök, vitlök och bulgur i en traktörpanna med 2 tsk olja. Tillsätt saffran, fond och vatten. Koka på svag värme i ca 12 minuter eller enligt förpackningens anvisningar.

2
Stek under tiden kycklingstrimlorna i en stekpanna med 1 tsk olja, ca 5 minuter.

3
Tillsätt kyckling, ärtor, paprika och räkor i paellan och rör om. Låt paella bli varm.

4
Smaka av med salt och peppar. Dekorera med tomater och lime- eller citronklyftor.