Du behöver

  • 150 g champinjoner hackade
  • 70 g bacon tärnad
  • 0.5 st gul lök hackad
  • 1 msk smör eller margarin
  • 600 g kycklingfilé 12-16 st
  • salt och peppar
  • 2 st morötter
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 1 dl grädde

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs champinjoner, bacon och lök i smör tills vätskan kokat in och baconet börjar bli knaprigt.

2
Fördela fyllningen på kycklingskivorna och rulla ihop. Fäst med tandpetare och krydda med salt och peppar. Bryn runt om i smör.

3
Skala och skär morötterna i bitar och låt dem fräsa med.

4
Späd med vatten och fond, och låt småputtra under lock i 15 minuter. Ta upp rouladerna och tillsätt crème fraiche och grädde.

5
Koka upp och mixa såsen slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar, och servera till rouladerna med rostad potatis.