Du behöver
- 8 st Strömminingsfiléer
- salt svartpeppar
- 8 st ansjovisfiléer
- rågmjöl
- 2 msk smör
- 4 st hamburgerbröd
- 50 g röda mangoldskott eller annan sallat
- 2 st tomater
- 1 st morot
Dressing:
1 dl gräddfil
2 msk lättmajonnäs
0.5 tsk citron rivet skal och pressad saft
2 msk dill hackad
salt och peppar
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skölj och lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt på ett smörpapper. Salta lätt och peppra strömmingen. Lägg ansjovisfiléerna på fyra av filéerna. Lägg de resterande fyra filéerna med köttsidan mot de fyra första.
2
Vänd flundrorna i rågmjöl och stek dem på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.
3
Rosta eventuellt bröden på en plåt i mitten av ugnen, vid 225°, ca 5 minuter. Kolla noga så att de inte blir brända.
4
Blanda samman gräddfil, majonnäs, citron och dill till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
5
Lägg mangoldskott, tomatskivor, riven morot, strömmingsflundra, och dressing på den undre delen av hamburgerbrödet. Toppa med brödlocket och sätt i en grillpinne för att stabilisera burgaren. Servera genast!