Du behöver

  • 0.5 st vaniljstång
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk citron rivet skal
  • 1 dl sylt blåbär

Dekoration:

blåbär
mynta

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde och vanilj.

2
Vispa äggulor och socker. Tillsätt citronskalet. Slå gräddmjölken över äggsmeten under ständig vispning.

3
Sila smeten genom en trådsil och häll sedan tillbaka i kastrullen. Sjud smeten till 85° under omrörning.

4
Låt glassmassan svalna och sedan mogna i kylen över natten. Tillsätt sylten och kör massan i en glassmaskin tills den tjocknar.

5
Lägg glassen i en plastburk med lock. Frys in i minst 5 timmar. Skeda upp med glasskopa vid serveringen. Dekorera med blåbär, mynta och ev rosenblad.