Du behöver
- 0.5 st vaniljstång
- 1.5 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 3 st äggulor
- 1.5 dl strösocker
- 1 tsk citron rivet skal
- 1 dl sylt blåbär
Dekoration:
blåbär
mynta
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde och vanilj.
2
Vispa äggulor och socker. Tillsätt citronskalet. Slå gräddmjölken över äggsmeten under ständig vispning.
3
Sila smeten genom en trådsil och häll sedan tillbaka i kastrullen. Sjud smeten till 85° under omrörning.
4
Låt glassmassan svalna och sedan mogna i kylen över natten. Tillsätt sylten och kör massan i en glassmaskin tills den tjocknar.
5
Lägg glassen i en plastburk med lock. Frys in i minst 5 timmar. Skeda upp med glasskopa vid serveringen. Dekorera med blåbär, mynta och ev rosenblad.