Du behöver

  • 0.5 st färsk ananas
  • 1.5 dl cassonadesocker
  • 1 dl rom mörk
  • vaniljglass
  • 0.5 dl mandelspån

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala ananasen och skär bort den torra mittstocken. Dela ananasen ca 7 cm avlånga bitar.

2
Smält sockret i en stekpanna på medelvärme utan att röra om. Tillsätt romen försiktigt och rör om med en trägaffel. Låt koka till en simmig karamell.

3
Lägg ner ananasbitarna och låt dem bli varma och glaseras på båda sidor. Lägg upp i portionsglas och servera med vaniljglass, karamellsås och mandelspån. Dekorera med citronmeliss.


Kommentar:
Tips!
Klyftor av äpplen eller päron är också gott att karamellisera. Smaksätt då såsen med calvados eller päronkonjak istället.