Du behöver

  • 2 msk ströbröd
  • 3 msk mjölk
  • 200 g köttfärs
  • salt och peppar
  • 0.5 st ägg
  • flytande margarin till stekning

Sås:

1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 dl mjölk
1 msk maizena redning
salt och peppar
1 msk lingonsylt
soja några droppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Låt ströbrödet svälla i mjölk i 5 minuter. Blanda i färs, salt, peppar och ägg.

2
Forma köttbullar och stek i margarin. Ta upp köttbullarna och skölj hastigt ur pannan.

3
Häll i vatten, fond och mjölk, och koka upp. Red av och smaksätt med salt, peppar, lingonsylt och soja. Koka i 3 minuter.

4
Servera med kokt potatis, kokt brysselkål och lingonsylt blandat med rårivet äpple.