Du behöver
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 4.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 g saffran stött
- 200 g smör smält
- 0.5 st apelsin pressad saft
Glasyr:
3 dl florsocker med råsocker
2 msk apelsin pressad saft
100 g apelsinskal syltade och hackade
Ugn: 175
Det här behövs till 24 bitar:
Gör så här
1
Smörj och bröa en långpanna, ca 25×30 cm, eller lägg ett bakplåtspapper i formen.
2
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och saffran i en skål.
3
Rör ner smör, apelsinsaft och mjölblandningen i äggsmeten, och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 25–30 minuter.
4
Låt kakan svalna i formen 10 minuter innan den stjälps upp. Låt den kallna.
5
Blanda socker och apelsinsaft. Bred glasyren över kakan och fördela syltat apelsinskal över. Låt glasyren stelna och skär sedan upp kakan i 24 bitar.