Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 g saffran stött
  • 200 g smör smält
  • 0.5 st apelsin pressad saft

Glasyr:

3 dl florsocker med råsocker
2 msk apelsin pressad saft
100 g apelsinskal syltade och hackade

Ugn: 175

Det här behövs till 24 bitar:

Gör så här

1
Smörj och bröa en långpanna, ca 25×30 cm, eller lägg ett bakplåtspapper i formen.

2
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och saffran i en skål.

3
Rör ner smör, apelsinsaft och mjölblandningen i äggsmeten, och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 25–30 minuter.

4
Låt kakan svalna i formen 10 minuter innan den stjälps upp. Låt den kallna.

5
Blanda socker och apelsinsaft. Bred glasyren över kakan och fördela syltat apelsinskal över. Låt glasyren stelna och skär sedan upp kakan i 24 bitar.