Du behöver

  • 4 st lövbiff 250 g
  • salt svartpeppar
  • 4 msk philadelphiaost lök och kryddor
  • 1 msk matfett

Broccoli:

150 g broccolibuketter förvällda
2 dl lagalätt Kelda
1 msk vetemjöl
1 msk kycklingfond konc
1 dl grevéost 17%, riven

Servera med:

potatis kokt pressad
paprika tärnad

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Torka av köttet med hushållspapper. Salta och peppra. Lägg en matsked ost på varje lövbiff och vik dem dubbla. Tryck till kanterna.

2
Stek lövbiffarna i matfett, ca 2 minuter per sida.

3
Lägg broccolin i en smord ugnssäker form. Vispa lagalätt och vetemjöl i en kastrull, och tillsätt fonden. Koka upp under omrörning och tillsätt osten. Rör tills den smält.

4
Bred såsen över broccolin och gratinera högt upp i ugnen, ca 10 minuter. Servera lövbiffen med kokt pressad potatis och tärnad paprika.