Du behöver
- 4 st lövbiff 250 g
- salt svartpeppar
- 4 msk philadelphiaost lök och kryddor
- 1 msk matfett
Broccoli:
150 g broccolibuketter förvällda
2 dl lagalätt Kelda
1 msk vetemjöl
1 msk kycklingfond konc
1 dl grevéost 17%, riven
Servera med:
potatis kokt pressad
paprika tärnad
Ugn: 225º
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Torka av köttet med hushållspapper. Salta och peppra. Lägg en matsked ost på varje lövbiff och vik dem dubbla. Tryck till kanterna.
2
Stek lövbiffarna i matfett, ca 2 minuter per sida.
3
Lägg broccolin i en smord ugnssäker form. Vispa lagalätt och vetemjöl i en kastrull, och tillsätt fonden. Koka upp under omrörning och tillsätt osten. Rör tills den smält.
4
Bred såsen över broccolin och gratinera högt upp i ugnen, ca 10 minuter. Servera lövbiffen med kokt pressad potatis och tärnad paprika.