Du behöver

  • 2.5 msk solroskärnor
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl råsocker strö- och 1
  • 2 msk hett vatten
  • 0.5 dl flytande fett (motsvarande 50 g smält)
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk kanel malen
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1.25 dl mjölk eller laktosfri mjölkersättning

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smörj och bröa formen och fördela solroskärnorna på botten.

2
Vispa upp äggen och tillsätt socker och hett vatten under fortsatt vispning i 2–3 minuter. Rör i fettet.

3
Blanda mjöl, bakpulver och kryddor, och tillsätt tillsammans med mjölken.

4
Skrapa ned smeten i formen och grädda kakan i ca 40 minuter.