Du behöver
- 400 g laxfilé skinn- och benfri
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 st salladslökar
- 2 msk hackad dill
- 2 msk hackad persilja
- lime rivet skal av 1
- 1 msk potatismjöl
- 1 st ägg
- 2 dl parmesanost finriven
- smör eller margarin till stekning
Sås:
3 dl gräddfil
2 msk riven pepparrot
2 msk fransk senap
3 msk hackad persilja
salt och peppar
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär laxen i 2×2 cm stora bitar och finhacka den i matberedare tillsammans med salt och peppar.
2
Ta upp färsen och lägg i en skål. Blanda i hackad salladslök, dill, persilja, limeskal, potatismjöl och ägg.
3
Rör om väl till en färs och forma till 8 runda biffar med vattensköljda händer och lägg på en sköljd skärbräda. Vänd biffarna i riven parmesanost.
4
Stek biffarna i smör ca 3 minuter på varje sida. Blanda gräddfilen med pepparrot, senap och persilja, och smaka av med salt och peppar.