Du behöver

  • 400 g laxfilé skinn- och benfri
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 st salladslökar
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad persilja
  • lime rivet skal av 1
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 st ägg
  • 2 dl parmesanost finriven
  • smör eller margarin till stekning

Sås:

3 dl gräddfil
2 msk riven pepparrot
2 msk fransk senap
3 msk hackad persilja
salt och peppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär laxen i 2×2 cm stora bitar och finhacka den i matberedare tillsammans med salt och peppar.

2
Ta upp färsen och lägg i en skål. Blanda i hackad salladslök, dill, persilja, limeskal, potatismjöl och ägg.

3
Rör om väl till en färs och forma till 8 runda biffar med vattensköljda händer och lägg på en sköljd skärbräda. Vänd biffarna i riven parmesanost.

4
Stek biffarna i smör ca 3 minuter på varje sida. Blanda gräddfilen med pepparrot, senap och persilja, och smaka av med salt och peppar.