Du behöver
- 600 g fläskfilé
- 2 msk smör eller margarin
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 2 st apelsiner
- 1 dl lätt crème fraiche
- salt och peppar
- 1 krm malen ingefära
- 1 msk kinesisk soja
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Putsa och skiva köttet. Stek det i smör på båda sidor och strö över mjölet.
2
Späd med vatten och fond, och koka upp. Sjud i 5 minuter. Tvätta en apelsin noga. Strimla det gula skalet och pressa ur saften.
3
Skala den andra apelsinen och skär ut hinnfria klyftor.
4
Tillsätt apelsinsaften, crème fraiche, salt, peppar, ingefära och soja, och sjud i 5 minuter till.
5
Smaka av grytan och lägg i apelsinklyftorna. Servera med klyftpotatis, sallad och brysselkål.