Du behöver

  • 250 g älgfärs eller nötfärs
  • 0.5 st gul lök riven
  • 1 st äggula
  • 0.5 tsk timjan
  • 0.25 dl lagalätt Kelda
  • salt svartpeppar
  • smör till stekning

Löksky:

1 st gul lök skivad
1 tsk matfett
1 tsk honung
1 tsk kalvfond konc
0.5 dl vatten
salt svartpeppar

Servera med:

mandelpotatismos
haricots verts kokta

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Blanda köttfärsen med riven lök, äggula, timjan, lagalätt, salt och svartpeppar till en jämn färs.

2
Forma färsen till jämnstora bollar som du plattar ut till biffar på ett vattensköljt smörpapper.

3
Stek dem i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida. Ta upp biffarna och håll dem varma.

4
Fräs löken i en kastrull med matfett och honung, tills den blir blank och får lite färg. Tillsätt kalvfond och vatten.

5
Låt löken sjuda så att den blir mjuk. Smaksätt med salt och peppar. Servera biffarna med mandelpotatismos och kokta haricots verts.