Du behöver
- 250 g älgfärs eller nötfärs
- 0.5 st gul lök riven
- 1 st äggula
- 0.5 tsk timjan
- 0.25 dl lagalätt Kelda
- salt svartpeppar
- smör till stekning
Löksky:
1 st gul lök skivad
1 tsk matfett
1 tsk honung
1 tsk kalvfond konc
0.5 dl vatten
salt svartpeppar
Servera med:
mandelpotatismos
haricots verts kokta
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Blanda köttfärsen med riven lök, äggula, timjan, lagalätt, salt och svartpeppar till en jämn färs.
2
Forma färsen till jämnstora bollar som du plattar ut till biffar på ett vattensköljt smörpapper.
3
Stek dem i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida. Ta upp biffarna och håll dem varma.
4
Fräs löken i en kastrull med matfett och honung, tills den blir blank och får lite färg. Tillsätt kalvfond och vatten.
5
Låt löken sjuda så att den blir mjuk. Smaksätt med salt och peppar. Servera biffarna med mandelpotatismos och kokta haricots verts.