Du behöver

  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 8 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 msk råsocker eller sötningsmedel
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl rapsolja

Till serveringen:

2 dl matlagningsyoghurt
1 dl blåbär knappt tinade

Gör så här

1
Stöt kardemummakärnorna och rör ut den smulade jästen i 1 dl av mjölken.

2
Tillsätt ägget och sedan de torra ingredienserna. Späd med mjölken i omgångar. Blanda till en slät smet och låt stå övertäckt i rumstemperatur i 60 minuter.

3
Rör om och blanda i oljan. Värm en stekpannan med lite extra fett och börja gräddningen. Ta 1/2 dl smet till varje pannkaka och grädda vackert gyllene på båda sidor. Servera blåbärsyoghurten till.