Du behöver
- 1 tsk kardemummakärnor
- 0.5 pkt jäst (25 g)
- 8 dl mjölk
- 1 st ägg
- 1 msk råsocker eller sötningsmedel
- 0.5 tsk salt
- 4 dl grahamsmjöl
- 4 dl vetemjöl
- 0.5 dl rapsolja
Till serveringen:
2 dl matlagningsyoghurt
1 dl blåbär knappt tinade
Gör så här
1
Stöt kardemummakärnorna och rör ut den smulade jästen i 1 dl av mjölken.
2
Tillsätt ägget och sedan de torra ingredienserna. Späd med mjölken i omgångar. Blanda till en slät smet och låt stå övertäckt i rumstemperatur i 60 minuter.
3
Rör om och blanda i oljan. Värm en stekpannan med lite extra fett och börja gräddningen. Ta 1/2 dl smet till varje pannkaka och grädda vackert gyllene på båda sidor. Servera blåbärsyoghurten till.