Du behöver

  • 4 dl äppelcider
  • 5 st kryddnejlikor
  • 2 st kardemummakapslar
  • 1 st kanelstång
  • 0.75 dl strösocker
  • 4 st äpplen
  • 1.5 msk potatismjöl

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka upp cider, nejlikor, kardemumma, kanelstång och socker. Låt sjuda i 10 minuter.

2
Skala eventuellt, kärna ur och skär äpplena i bitar. Ta upp kryddorna och lägg ner äpplena i den kryddiga lagen. Låt koka tills äpplena är mjuka.

3
Rör ut potatismjölet i kallt vatten och red av krämen under omrörning. Koka upp till första bubblan. Ställ för att svalna. Servera med gräddmjölk.


Kommentar:
Ska krämen serveras kall, strö över lite socker så skinnar den sig inte.