Du behöver
- 300 g mandelmassa
- 3 st ägg
- 2 msk kakao
Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 st äggulor
200 g vit choklad
Garnering:
bär frysta blandade
Ugn: 175°
Det här behövs till 10 bitar:
Gör så här
1
Riv mandelmassan grovt. Vispa upp äggen i en skål och rör ner mandelmassan.
2
Sikta i kakaon och blanda väl. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
3
Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt kallna.
4
Vispa grädden i en skål. Vispa upp äggulorna i en annan skål. Smält chokladen i ett vattenbad och låt svalna.
5
Rör försiktigt ner gulorna i chokladen och vänd ner grädden. Häll i formen och frys in i minst 3 timmar.
6
Ta fram tårtan 15 minuter före servering och garnera den med lätt tinade bär.