Du behöver

  • 300 g mandelmassa
  • 3 st ägg
  • 2 msk kakao

Fyllning:

3 dl vispgrädde
2 st äggulor
200 g vit choklad

Garnering:

bär frysta blandade

Ugn: 175°

Det här behövs till 10 bitar:

Gör så här

1
Riv mandelmassan grovt. Vispa upp äggen i en skål och rör ner mandelmassan.

2
Sikta i kakaon och blanda väl. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

3
Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt kallna.

4
Vispa grädden i en skål. Vispa upp äggulorna i en annan skål. Smält chokladen i ett vattenbad och låt svalna.

5
Rör försiktigt ner gulorna i chokladen och vänd ner grädden. Häll i formen och frys in i minst 3 timmar.

6
Ta fram tårtan 15 minuter före servering och garnera den med lätt tinade bär.