Du behöver
- 600 g laxfilé i portionsbitar
- 150 g gorgonzolaost i bitar
- 1 msk olja
- salt och peppar
Salsa:
3 msk honung
1 st citron pressad saft
2 st päron urkärnade och tärnade
3 st fikon i klyftor
salt svartpeppar
Ugn: 200°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär bort skinnet från laxen. Skär ett snitt i mitten på varje portionsbit så att det bildas en ficka. Lägg fisken i en smord ugnssäker form och fyll fickorna med gorgonzola.
2
Pensla fisken med olja, salta och peppra. Sätt in formen i mitten av ugnen, tillaga ca 15 minuter.
3
Koka ihop honung och citronsaft till en sirap. Lägg ner päron och fikon. Smaka av med salt och peppar.
4
Servera salsan varm till laxen med kokt ris eller potatis och sallad.