Du behöver
- 25 st sötmandlar
- 25 st katrinplommon
- 3 st gelatinblad
- 1 st ägg
- 3 msk strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- vispgrädde +2 dl
- 25 g mörk choklad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skålla och skala mandlarna och stoppa in dem i katrinplommonen. Är plommonen inte riktigt mjuka, koka dem i vatten i ett par minuter och låt svalna.
2
Lägg plommonen i en hög mitt på ett fat. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter.
3
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Vispa hälften av grädden.
4
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme. Rör ner i äggsmeten.
5
Vänd i hälften av grädden och täck plommonen med fromagen. Låt stelna något.
6
Vispa resten av grädden och bred utanpå. Låt stå i kylen i 2 timmar. Strö över rikligt med riven choklad före servering.