Du behöver

  • 25 st sötmandlar
  • 25 st katrinplommon
  • 3 st gelatinblad
  • 1 st ägg
  • 3 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • vispgrädde +2 dl
  • 25 g mörk choklad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skålla och skala mandlarna och stoppa in dem i katrinplommonen. Är plommonen inte riktigt mjuka, koka dem i vatten i ett par minuter och låt svalna.

2
Lägg plommonen i en hög mitt på ett fat. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter.

3
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Vispa hälften av grädden.

4
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme. Rör ner i äggsmeten.

5
Vänd i hälften av grädden och täck plommonen med fromagen. Låt stelna något.

6
Vispa resten av grädden och bred utanpå. Låt stå i kylen i 2 timmar. Strö över rikligt med riven choklad före servering.