Du behöver

Pannkakor:

1 dl vetemjöl
1 msk florsocker
1 krm salt
2 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
2 st ägg
smör eller margarin till stekning

Flambering:

50 g smör
1 dl florsocker
3 msk Grand Marnier
saft skal och av 2 apelsiner
2 msk konjak

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda och vispa ihop mjöl, florsocker, salt och hälften av mjölken i en skål.

2
Tillsätt resten av mjölken, grädde och ägg, och vispa ihop till en smet.

3
Grädda små pannkakor i en liten stekpanna med matfett.

4
Smält smöret till flamberingen i en stekpanna. Tillsätt florsocker, likör samt apelsinskal och -saft.

5
Koka ihop till en simmig lag. Lägg i hälften av pannkakorna, vänd dem i lagen och låt dem bli varma.

6
Vik ihop i fyra delar och håll varma medan resten av pannkakorna vänds i såsen.

7
Lägg tillbaka alla pannkakorna i såsen, häll på konjak och låt det bli varmt. Tänd på och ös den brinnande såsen över pannkakorna. Servera med apelsinklyftor och glass.