Du behöver

  • 8 st rödtungafiléer
  • salt vitpeppar
  • 1 msk citron pressad saft
  • 2 msk smör smält
  • 16 st räkor med skal
  • bladpersilja

Sås:

3 dl fiskspad + vatten
0.5 dl vin vitt torrt
1.5 msk hummerfond konc
1 dl grädde
2 msk maizena majsstärkelse
salt och peppar
strösocker

Servera med:

kokt ris eller potatis och sockerärtor

Ugn: 200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skölj och torka av filéerna med hushållspapper. Rulla ihop dem till rulader och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Droppa över citron.

2
Pensla ruladerna med smält smör och lägg ett smörpapper över. Tillaga fisken mitt i ugnen, 15–20 minuter.

3
Sila fiskspadet i en kastrull och tillsätt vatten, vin, hummerfond, grädde och majsstärkelse. Vispa, koka upp och låt såsen sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.

4
Lägg upp fiskruladerna på ett serveringsfat och skeda över lite sås. Skala räkorna och dekorera med dem och bladpersilja. Servera med kokt ris eller potatis och sockerärtor.