Du behöver
- 250 g spenat färsk tagliatelle
- 150 g broccolibuketter
- 200 g lax i skivor
Sås:
125 g pepparrotsost Cantadou light
1 dl örter lätt crème fraiche med franska
0.5 dl vatten
1 tsk kycklingfond
salt svartpeppar
Dekoration:
dill hackad
citronklyftor
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt broccolin koka med i vattnet. Låt pasta och broccoli rinna av i ett durkslag.
2
Värm pepparrotsost, crème fraiche, vatten och kycklingfond i en kastrull under omrörning. Späd med mer vatten om såsen blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.
3
Fördela pasta och broccoli i varma djupa tallrikar och skeda över såsen. Lägg skivor av lax ovanpå. Strö över hackad dill och lägg på en klyfta citron, att pressa över maten.