Du behöver

  • 250 g spenat färsk tagliatelle
  • 150 g broccolibuketter
  • 200 g lax i skivor

Sås:

125 g pepparrotsost Cantadou light
1 dl örter lätt crème fraiche med franska
0.5 dl vatten
1 tsk kycklingfond
salt svartpeppar

Dekoration:

dill hackad
citronklyftor

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt broccolin koka med i vattnet. Låt pasta och broccoli rinna av i ett durkslag.

2
Värm pepparrotsost, crème fraiche, vatten och kycklingfond i en kastrull under omrörning. Späd med mer vatten om såsen blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.

3
Fördela pasta och broccoli i varma djupa tallrikar och skeda över såsen. Lägg skivor av lax ovanpå. Strö över hackad dill och lägg på en klyfta citron, att pressa över maten.