Du behöver

  • 400 g lasagneplattor 2 paket
  • 1 st äggula

Fyllning 1:

125 g ricotta
1 st äggula
100 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
salt peppar

Fyllning 2:

100 g kräftstjärtar
1 msk tomatpuré
1 msk hackad gräslök
1 msk crème fraîche
1 st äggula
salt peppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Hacka svampen fint och fräs den torr i smör. Låt svalna och blanda med ricotta och äggula. Salta och peppra.

2
2. Hacka kräftstjärtarna och blanda med tomatpuré, crème fraiche och äggula. Salta och peppra.

3
3. Lägg ut lasagneplattorna på lätt mjölat bakbord. Pensla runt om med äggula och i rutor där fyllningen ska ligga. Klicka växelvis ut fyllningarna med 4 cm mellanrum på de penslade plattorna.

4
4. Täck med de openslade plattorna och tryck till ordentligt mellan fyllningarna. Sporra ut kvadrater och tryck till kanterna med en gaffel. Koka i saltat vatten i 4–5 minuter.


Kommentar:
Servera med körsbärstomater frästa i lite olivolja och kryddade med salt, peppar, socker och basilika. Toppa med hyvlad parmesanost. Raviolin smakar också gott med färdig tomatsås.