Du behöver

  • 250 g nötfärs
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 1 st schalottenlök riven
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk matfett

Coleslaw:

150 g råkost strimlad
1 dl kesella 1 %
1 msk lättmajonnäs
1 tsk dijonsenap
1 tsk vinäger
1 tsk honung flytande
salt svartpeppar

Servera med:

hamburgerbröd skivad lök, tomat och sallad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Blanda råkosten med kesella, majonnäs, senap, vinäger och honung. Stampa ihop salladen med en plastslev så att kålen blir mjukare. Smaka av med salt och svartpeppar.

2
Blanda nötfärsen med salt, peppar, lök och vatten. Arbeta samman till en smidig färs.

3
Forma färsen till två runda bollar och lägg på ett smörpapper. Platta till burgarna till, så att de blir 11/2 cm tjocka.

4
Stek dem i matfett i en stekpanna, ca 3 minuter per sida. Servera dem i grova hamburgerbröd med sallat, tomat och lök. Servera coleslawsalladen vid sidan om.