Du behöver

  • 2 st kotletter ca 2 cm tjocka
  • salt svartpeppar
  • 2 msk tapenade
  • 50 g fetaost

Klyftpotatis:

5 st potatis av fast sort
matfett
flingsalt rosmarin

Servera med:

sallat tomat och lök

Ugn: 225°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skölj och skrubba potatisen eller skala den. Skär den i klyftor och lägg den i en smord ugnssäker form. Pensla med matfett, salta och krydda med rosmarin. Stek i mitten av ugnen, ca 15–20 minuter.

2
Torka av köttet med hushållspapper. Snitta fettranden på kotletterna på ett par ställen. Salta och peppra köttet och stek dem, ca 3–4 minuter per sida.

3
Bred tapenaden på kotletterna och smula över fetaosten. Servera med sallat, tomat och lök.