Du behöver
- kycklinglårfilé ca 800 g
- 1 dl currypasta Tikka masala
- 2 msk olivolja
- salt
Sallad:
3 dl linser röda
250 g broccolibuketter blomkål- och
Dressing:
0.5 st citron pressad saft
3 msk olivolja
1 tsk örtsalt
2 krm svartpeppar nymald
Servera med:
naanbröd eller pitabröd
Det här behövs till ca 4-6 port:
Gör så här
1
Blanda currypasta med oljan i en stor plastpåse. Lägg ner lårfiléerna och gnid runt marinaden. Låt marinera 1 timme. Lägg över kycklingen på ett ugnssäkert fat och tillaga i mitten av ugnen, ca 30 minuter.
2
Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Koka blomkål och broccoli i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Låt rinna av i durkslag.
3
Blanda citron, olja, örtsalt och svartpeppar till dressingen. Slå den över linserna och blanda sedan försiktigt ner broccoli och blomkål. Servera med naan- eller pitabröd.
Kontrollera alltid att kycklingen är klar. Köttsaften ska vara ofärgad utan röda inslag.