Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 2 msk soja
- 1 msk färsk ingefära riven
- 2 msk smör
- 3 dl ananasjuice och kycklingbuljong av fond
- 1 msk majsstärkelse
- 1.5 msk vinäger
- 1 msk sherry halvtorr
- 2 msk tomatpuré
- 4 msk strösocker
- 6 st champinjoner skivade
- 1 st purjolök skivad
- 1 st röd paprika i bitar
- 1 st grön paprika i bitar
- 1 st ananas liten burk i egen juice
- salt svartpeppar
Servera med:
jasminris kokt
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i strimlor och lägg i en bunke med soja och riven ingefära. Blanda runt så att alla bitarna får färg.
2
Fräs strimlorna i omgångar i smör & rapsolja, så att de blir brynta runt om. Lägg över i en gryta.
3
Blanda ananasjuice från burken med ananasringarna med kycklingbuljong, majsstärkelse, vinäger, sherry, tomatpuré och socker och rör om. Häll blandningen i grytan, rör om och låt grytan sjuda i 5 minuter.
4
Tillsätt champinjoner, purjolök, paprikor och ananas i bitar. Låt allt sjuda 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med kokt jasminris.