Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 msk soja
  • 1 msk färsk ingefära riven
  • 2 msk smör
  • 3 dl ananasjuice och kycklingbuljong av fond
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1.5 msk vinäger
  • 1 msk sherry halvtorr
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 msk strösocker
  • 6 st champinjoner skivade
  • 1 st purjolök skivad
  • 1 st röd paprika i bitar
  • 1 st grön paprika i bitar
  • 1 st ananas liten burk i egen juice
  • salt svartpeppar

Servera med:

jasminris kokt

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i strimlor och lägg i en bunke med soja och riven ingefära. Blanda runt så att alla bitarna får färg.

2
Fräs strimlorna i omgångar i smör & rapsolja, så att de blir brynta runt om. Lägg över i en gryta.

3
Blanda ananasjuice från burken med ananasringarna med kycklingbuljong, majsstärkelse, vinäger, sherry, tomatpuré och socker och rör om. Häll blandningen i grytan, rör om och låt grytan sjuda i 5 minuter.

4
Tillsätt champinjoner, purjolök, paprikor och ananas i bitar. Låt allt sjuda 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med kokt jasminris.