Du behöver

  • kycklingben ca 1 kg
  • 600 g delikatesspotatis
  • 2 st lökar röda
  • 2 st äpplen

Marinad:

0.5 st citron rivet skal och pressad saft
2 msk rapsolja
2 st vitlöksklyftor hackade
2 tsk timjan
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar grovkrossad

Sås:

100 g fetaost
2 dl crème fraîche
1 tsk akaciahonung
salt svartpeppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda citron, rapsolja, vitlök, timjan, salt och peppar i en stor plastpåse. Lägg ner kycklingbenen och gnid runt marinaden. Knyt till och låt kycklingen marinera under tiden du gör i ordning resten.

2
Skölj och skrubba potatisen. Skala och klyfta löken och kärna ur och klyfta äpplena. Blanda i en stor smord ugnssäker form. Lägg kycklingbenen med marinad överst. Stek i mitten av ugnen, ca 40 minuter tills kyckling och potatis är klar.

3
Mosa fetaosten med en gaffel i en skål och blanda med crème fraiche honung, salt och peppar. Servera med sallad.