Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 150 g kålrot
  • 1 st morot
  • 4 st potatis
  • 1 msk tomatpuré
  • 10 cm purjolök
  • 200 g korv mager
  • peppar
  • 6 st körsbärstomater

Sås:

1 dl lätt crème fraiche
1 msk senap
2 msk persilja

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten och buljongtärning. Skala kålrot, morot och potatis och skär i bitar. Lägg ner i grytan tillsammans med tomatpuré och koka i 10 minuter.

2
Skölj och strimla purjolöken och lägg ner tillsammans med korven i bitar. Koka i 10 minuter. Smaka av med peppar och lägg i delade tomater.

3
Rör ihop crème fraiche, senap och persilja och servera till.