Du behöver
- 200 g sejfilé eller liknande fisk
- 0.5 tsk salt
- 1 msk potatismjöl
- 1 st ägg
- 1 dl lagalätt
- 1 msk dill hackad
- 0.25 krm vitpeppar nymald
- 1 msk matfett flytande
Sås:
1 dl minifraiche
0.25 st citron rivet skal
1 tsk honung flytande
salt och peppar
Servera med:
6 st potatis kokta och pressade
2 dl gröna ärtor kokta
sallad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Mixa samman fisken med salt, ägg, potatismjöl och lagalätt. Tillsätt dill och vitpeppar. Forma färsen till två biffar och lägg på ett smörpapper.
2
Smält smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme, ca 3–4 minuter per sida.
3
Rör ihop minifraiche med citronskal och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med pressad potatis, kokta gröna ärtor, sallad och sås.