Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 250 g kikärter kokta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 msk pressad citron
  • 1 st äggula
  • 2 msk smör

Yoghurtdressing:

2 dl turkisk yoghurt
1 dl hackad persilja
1 tsk pressad citron
salt och peppar
4 st pitabröd

Servering:

sallat sockerärter, paprika, rödlök

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Hacka lök och vitlök fint. Mosa kikärterna väl i matberedare och blanda med lök, vitlök, kryddor, persilja, citronsaft och äggula.

2
Forma 15 bollar och platta till dem något. Stek i smör&rapsolja i 3 minuter per sida. Rör ihop dressingen och servera bollarna i pitabröd med sallad och dressing.