Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 250 g kikärter kokta
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 tsk spiskummin malen
- 0.5 dl hackad persilja
- 1 msk pressad citron
- 1 st äggula
- 2 msk smör
Yoghurtdressing:
2 dl turkisk yoghurt
1 dl hackad persilja
1 tsk pressad citron
salt och peppar
4 st pitabröd
Servering:
sallat sockerärter, paprika, rödlök
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Hacka lök och vitlök fint. Mosa kikärterna väl i matberedare och blanda med lök, vitlök, kryddor, persilja, citronsaft och äggula.
2
Forma 15 bollar och platta till dem något. Stek i smör&rapsolja i 3 minuter per sida. Rör ihop dressingen och servera bollarna i pitabröd med sallad och dressing.