Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 3 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl jordgubbssaft konc
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk limoncello citronlikör

Granering:

250 g jordgubbar
0.5 dl gelésocker multi
mynta

Det här behövs till 4–5 port:

Gör så här

1
Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten 5 minuter. Vispa äggulor, strösocker och vaniljsockerpösigt i en skål.

2
Värm jordgubbssaften i en kastrull och lägg ner de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta i den varma saften.

3
Vispa grädden, men inte för hårt, då blir moussen grynig. Blanda hälften av grädden med äggvispet. Rör ner saft- och gelatinblandningen i en jämn stråle.

4
Tillsätt limoncellon och resten av den vispade grädden. Rör till en jämn smet. Fördela i dessertglas och låt stå i kylen i minst 4 timmar.

5
Mixa jordgubbarna med gelésocker Multi, lägg över i en kastrull och koka i 30 sekunder. Fördela på toppen av moussen. Låt stå kallt till serveringen. Dekorera med mynta och jordgubbe.