Du behöver

  • 500 g mandelmassa
  • 150 g strösocker ca 1,65 dl
  • 1 dl äggvita ca 3 stycken

Smörkräm:

3 dl vatten
2 st marsanpulver 2 påsar, 30 g
1 dl vatten
1 st äggula
1.5 dl majsolja kall
300 g margarin ej kylskåpskallt
1.5 dl strösocker
3 msk rom mörk
1 tsk kaffe frystorkat
100 g mörk choklad 70%

Att doppa i:

300 g mörk choklad

Ugn: 180º

Gör så här

1
Riv mandelmassan. Vispa ihop den med sockret och äggvitan till en jämn smet.

2
Spritsa ut smeten i runda klickar, stora som en 5-krona, på ett bakplåtspapper.

3
Grädda mitt i ugnen vid 180º tills de blir gyllene, ca 15 minuter.

4
Koka upp 3 dl vatten. Vispa ut marsánpulvret i 1 dl ljummet vatten.

5
Vispa sedan ner blandningen i det kokande vattnet. Ta bort krämen från värmen när det börja bubbla. Rör ner äggulan.

6
Häll över krämen i en bunke och vispa tills det blir kallt. Tillsätt oljan under tiden.

7
Skär margarinet i mindre bitar vispa ner det tillsammans med sockret. Vispa till en slät kräm.

8
Blanda mörk rom och kaffepulver och rör ner i krämen. Smält chokladen och vispa ner den i krämen.

9
Ta loss kakorna från bakplåtspapperet och vänd dem. Spritsa eller lägg en klick chokladkräm med en sked på varje kaka. Kyl dem ordentligt.

10
Smält chokladen och doppa kakorna i chokladen. Lägg upp på bakgaller för att stelna. Förvara biskvierna i en tät burk i kylen eller frys dem.


Kommentar:
Margarinet till smörkrämen ska vara svalt, men inte rumstempererat.