Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 msk smör eller margarin
- 200 g färsk spenat eller nässlor
- 2 dl ärter
- 10 dl vatten
- 2 st hönsbuljongtärningar
- 2 msk basilika färska örter,
- salt och peppar
Vitlökskräm:
1 dl crème fraîche
1 st vitlöksklyfta
1 msk fransk senap
hackad persilja
4 st rädisor
Gör så här
1
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Skölj och hacka spenaten och rör i tillsammans med ärter. Används nässlor så ska de först förvällas i kokande vatten.
2
Tillsätt 6 dl vatten och buljongtärningarna, och låt koka i 10 minuter. Mixa soppan slät.
3
Tillsätt resten av vattnet och koka upp. Smaka av med basilika, persilja, salt och peppar.
4
Vispa crème fraichen hård. Smaksätt med pressad vitlök, senap och persilja. Servera en klick i soppan tillsammans med skivade rädisor.