Du behöver

  • 1 st tomat ark grönsakssmördeg
  • 1 st gul lök
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 l grönkål eller färsk bladspenat
  • 1 msk olivolja
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 150 g fetaost eller chèvre
  • salt och peppar
  • 1 dl pinjenötter

Ugn: 175°

Det här behövs till 1 pajform:

Gör så här

1
Klä en pajform med smördegen och grädda den ett par minuter i 175°.

2
Hacka lök och vitlök och fräs det tillsammans med grönkål eller spenat i olja. Låt svalna.

3
Vispa upp ägg, mjölk och smulad ost. Tillsätt lök-, vitlöks- och spenatblandningen. Smaksätt med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet, strö över pinjenötter och grädda i 25–30 minuter.