Du behöver

  • 4 st spagetti port
  • 2 pkt bacon (ca 300 g)

Sås:

800 g broccolibuketter
50 g smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1.5 st vitlöksklyftor
0.5 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar
1 tsk muskotnöt riven eller malen
1 kruka färsk persilja

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela baconskivorna i cirka 5 centimeter långa bitar och stek dem lätt så de får färg utan att bli knapriga.

2
Koka broccolin i lättsaltat vatten 5-10 minuter tills den är mjuk. Prova med en sticka. Sila av vattnet och låt broccolin stå ett par minuter och rinna av.

3
Smält matfettet i en gryta. Rör ner vetemjöl i margarinet. Tillsätt mjölk, salt, vitpeppar och muskotnöt samt pressa över vitlök. Låt koka upp under omrörning.

4
Tag av grytan från värmen och tillsätt broccolin. Mixa med stavmixer till en jämn sås. Tillsätt finhackad persilja. Smaka eventuellt av med salt och vitpeppar.

5
Servera spagetti med sås upplagt på tallrik. Strö över bacon och eventuellt lite riven parmesanost. Servera gärna med ett syrligt fullkornsbröd och ost.