Du behöver

  • 600 g fiskfilé (pollock, pangasius eller liknande)
  • 200 g skalade räkor
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 st röd paprika
  • 1 st paprika gul
  • 1 st purjolök
  • 1 bitar rotselleri (ca 300 g)
  • 1 kg potatis
  • 1.5 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1.5 tsk fänkålsfrön hela
  • 1 kruka gräslök

Det här behövs till 8–10 port:

Gör så här

1
Skala potatis och rotselleri. Skär dem i tärningar cirka 1,5×1,5 cm och lägg dem i en gryta. Skär purjolöken i centimertjocka skivor, skölj ordentligt så du får bort eventuella jordrester och lägg i grytan.

2
Ta bort kärnhuset från paprikorna och skär dem i små tärninger eller strimla dem fint. Lägg i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärning, salt, peppar och fänkål. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.

3
Skär fisken i två centimeter breda strimlor. Lägg fisk och räkor i grytan och låt sjuda ytterligare 5 minuter. Tillsätt finskuren gräslök precis före servering. Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost.