Du behöver
- 600 g fiskfilé (pollock, pangasius eller liknande)
- 200 g skalade räkor
- 1 st fiskbuljongtärning
- 1 st röd paprika
- 1 st paprika gul
- 1 st purjolök
- 1 bitar rotselleri (ca 300 g)
- 1 kg potatis
- 1.5 l vatten
- 1 tsk salt
- 1 tsk vitpeppar
- 1.5 tsk fänkålsfrön hela
- 1 kruka gräslök
Det här behövs till 8–10 port:
Gör så här
1
Skala potatis och rotselleri. Skär dem i tärningar cirka 1,5×1,5 cm och lägg dem i en gryta. Skär purjolöken i centimertjocka skivor, skölj ordentligt så du får bort eventuella jordrester och lägg i grytan.
2
Ta bort kärnhuset från paprikorna och skär dem i små tärninger eller strimla dem fint. Lägg i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärning, salt, peppar och fänkål. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.
3
Skär fisken i två centimeter breda strimlor. Lägg fisk och räkor i grytan och låt sjuda ytterligare 5 minuter. Tillsätt finskuren gräslök precis före servering. Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost.