Du behöver
- 300 g blomkål
- 5 dl mjölk
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- salt och peppar
- 1 dl gröna ärter
- 1 msk hackad gräslök
- 200 g champinjoner
- 1 msk smör eller margarin
- 2 skiva lantbröd
- 2 st ost
Ugn: 250°
Gör så här
1
Dela blomkålen i buketter. Koka upp vatten, mjölk och buljongtärning.
2
Lägg i blomkålen och koka den riktigt mjuk, ca 15 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer.
3
Koka upp och smaka av med salt och peppar. Lägg i ärter och gräslök. Späd soppan med vatten om den är för tjock.
4
Skiva och stek svampen i smör eller margarin tills den knäpper. Krydda med salt och peppar, och fördela på brödskivorna.
5
Lägg på ost och gratinera i 5 minuter tills osten smält. Servera till soppan.