Du behöver

  • 300 g blomkål
  • 5 dl mjölk
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 1 dl gröna ärter
  • 1 msk hackad gräslök
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 skiva lantbröd
  • 2 st ost

Ugn: 250°

Gör så här

1
Dela blomkålen i buketter. Koka upp vatten, mjölk och buljongtärning.

2
Lägg i blomkålen och koka den riktigt mjuk, ca 15 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer.

3
Koka upp och smaka av med salt och peppar. Lägg i ärter och gräslök. Späd soppan med vatten om den är för tjock.

4
Skiva och stek svampen i smör eller margarin tills den knäpper. Krydda med salt och peppar, och fördela på brödskivorna.

5
Lägg på ost och gratinera i 5 minuter tills osten smält. Servera till soppan.