Du behöver
Det här behövs till 2 port:
200 g nötfärs mager
0.5 msk kebabkrydda Santa Maria
0.5 msk lökpulver
2 krm salt
0.5 st ägg
0.25 dl matyoghurt
2 tsk olja
grillspett
Klyftpotatis:
4.5 st potatis stora
2 tsk olivolja
1 tsk Herbes de Provence
havssalt
Sås:
0.75 dl matyoghurt eller minifraiche
1 msk chilisås
1 krm kebabkrydda
Servera med:
blandad sallad
Ugn: 225º
Gör så här
Blanda köttfärsen med kebabkrydda, lökpulver, salt, ägg och matyoghurt till en smidig färs.
Forma färsen till avlånga köttbullar. Olja en form och lägg ner kebaberna. Stek i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Vänd efter halva tiden.
Skrubba och dela potatisen i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Ringla oljan över potatisen och vänd runt den i oljan med händerna. Krydda med herbes de Provence och havssalt. Rosta potatisen i mitten av ugnen, ca 10–15 minuter.
Blanda matyoghurt med chilisås och kebabkrydda till en sås. Trä upp kebaberna på spett och servera med klyftpotatis, blandad sallad och sås.
Krydda potatisen med rosmarin eller timjan istället för herbes de Provence.