Kebabspett med klyftpotatis

Kebabsmak på nytt sätt.

Du behöver

Det här behövs till 2 port:

200 g nötfärs mager
0.5 msk kebabkrydda Santa Maria
0.5 msk lökpulver
2 krm salt
0.5 st ägg
0.25 dl matyoghurt
2 tsk olja
grillspett

Klyftpotatis:

4.5 st potatis stora
2 tsk olivolja
1 tsk Herbes de Provence
havssalt

Sås:

0.75 dl matyoghurt eller minifraiche
1 msk chilisås
1 krm kebabkrydda

Servera med:

blandad sallad

Ugn: 225º

Gör så här

1

Blanda köttfärsen med kebabkrydda, lökpulver, salt, ägg och matyoghurt till en smidig färs.

2

Forma färsen till avlånga köttbullar. Olja en form och lägg ner kebaberna. Stek i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Vänd efter halva tiden.

3

Skrubba och dela potatisen i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Ringla oljan över potatisen och vänd runt den i oljan med händerna. Krydda med herbes de Provence och havssalt. Rosta potatisen i mitten av ugnen, ca 10–15 minuter.

4

Blanda matyoghurt med chilisås och kebabkrydda till en sås. Trä upp kebaberna på spett och servera med klyftpotatis, blandad sallad och sås.


Kommentar:
Krydda potatisen med rosmarin eller timjan istället för herbes de Provence.

Scroll to Top