Du behöver

  • 300 g strömmingsfilé
  • 0.5 dl grovt rågmjöl
  • 0.75 tsk salt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • bröd eller knäckebröd
  • grönsallad
  • rödlök
  • tomat
  • äggula
  • dill

Det här behövs:

Gör så här

1
Skölj och torka av strömmingsfiléerna. Klipp bort ryggfenan. Blanda samman rågmjöl med salt och vitpeppar. Doppa strömmingarna med ryggsidan nedåt i rågmjölsblandningen. Lägg samman dem två och två med köttsida mot köttsida.

2
Stek fisken vackert gyllene på båda sidor i lite matfett, 3–4 minuter på varje sida. Lägg fisken på mörkt smörat bröd eller knäckebröd med grönsallad, rödlöksring, tomat, äggula och dill. Strömmingsmackan smakar lika bra varm som kall.