Du behöver
- 300 g strömmingsfilé
- 0.5 dl grovt rågmjöl
- 0.75 tsk salt
- 0.5 krm vitpeppar
- bröd eller knäckebröd
- grönsallad
- rödlök
- tomat
- äggula
- dill
Det här behövs:
Gör så här
1
Skölj och torka av strömmingsfiléerna. Klipp bort ryggfenan. Blanda samman rågmjöl med salt och vitpeppar. Doppa strömmingarna med ryggsidan nedåt i rågmjölsblandningen. Lägg samman dem två och två med köttsida mot köttsida.
2
Stek fisken vackert gyllene på båda sidor i lite matfett, 3–4 minuter på varje sida. Lägg fisken på mörkt smörat bröd eller knäckebröd med grönsallad, rödlöksring, tomat, äggula och dill. Strömmingsmackan smakar lika bra varm som kall.