Kalasgod rostbiffstårta

Vill du bjuda på något riktigt gott? Gör den här festliga smörgåstårtan i god tid, svep in den i plastfolie och lägg den kallt tills den ska garneras. Det gör du strax innan gästerna kommer!

Du behöver

  • 12 skiva formbröd längdskuret vitt

Fyllning 1:

75 g leverpastej bredbar
2 msk grädde
75 g bacon
0.5 dl ättiksgurka hackad

Fyllning 2:

100 g skinka mjukost med

Fyllning 3:

1.5 dl remouladsås
150 g rostbiff

Garnering:

1.5 dl majonnäs
0.75 dl crème fraîche
rucolasallad späd
200 g rostbiff i skivor
1 st mandarinklyftor burk
gurka
rostad lök
färska örter

Det här behövs till ca 8–10 bitar:

Gör så här

1
Rör samman leverpa-stejen med grädde till fyllning 1. Tärna baconet och stek det knaprigt. Låt baconet rinna av på hushållspapper. Hacka gurkan. Strimla rostbiffen till fyllning 3.
2
Kantskär brödskivorna. Lägg tre skivor bredvid varandra, långsida mot långsida. Lägg botten till en löstagbar form, ca 24 cm i diameter, över och skär runt botten. Skär de andra brödskivorna på samma sätt.
3
Lägg ett lager brödskivor som botten. Bred leverpastejen på dem. Strö över hackad gurka och avrunnet bacon. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden. Bred mjukosten över och täck på nytt med tre nya brödskivor. Bred remouladsås över och fördela den strimlade rostbiffen ovanpå. Täck med de sista brödskivorna.
4
Rör samman majonnäs med crème fraiche och bred det över och runtom hela tårtan. Tryck fast rucolasallat runt kanten och garnera tårtan, som på stora bilden, med rostbiffsskivor, mandarinklyftor, gurka, rostad lök och färska örtkryddor.
Scroll to Top