Du behöver

  • 1 msk flytande fett
  • 3.5 st banan
  • 1 st limefrukt
  • 0.75 dl kokosflingor
  • 0.5 dl strösocker

Till serveringen:

2 dl matlagningsyoghurt

Ugn: 250°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Smörj fyra ugnssäkra portionsformar med flytande fett och skär bananerna i 3 cm stora bitar. Riv skalet på den tvättade limefrukten och pressa ur saften.

2
Dela upp bananbitarna i formarna och droppa över med limesaft.

3
Blanda kokosflingor, råsocker och rivet limeskal och strö drygt 1 1/2 msk över varje portion.

4
Ställ formarna på en plåt och skjut in den på mittfalsen i ugnen. Låt stå inne i ca 5 minuter eller tills kokostäcket har fått aptitlig färg.

5
Servera med yoghurten vars smak bryter fint mot det söta.