Du behöver
- 1 msk flytande fett
- 3.5 st banan
- 1 st limefrukt
- 0.75 dl kokosflingor
- 0.5 dl strösocker
Till serveringen:
2 dl matlagningsyoghurt
Ugn: 250°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Smörj fyra ugnssäkra portionsformar med flytande fett och skär bananerna i 3 cm stora bitar. Riv skalet på den tvättade limefrukten och pressa ur saften.
2
Dela upp bananbitarna i formarna och droppa över med limesaft.
3
Blanda kokosflingor, råsocker och rivet limeskal och strö drygt 1 1/2 msk över varje portion.
4
Ställ formarna på en plåt och skjut in den på mittfalsen i ugnen. Låt stå inne i ca 5 minuter eller tills kokostäcket har fått aptitlig färg.
5
Servera med yoghurten vars smak bryter fint mot det söta.