Du behöver
- 200 g champinjoner
- 1 st purjolök
- 2 st tomater
- 1 st paprika
- 1 st vitlöksklyfta
- salt och peppar
- 75 g ost
- 180 g skinka strimlad rökt
- 4 st pitabröd
- salladsblad
Dressing:
1.5 dl filmjölk
1 msk senap
1.5 tsk socker
1.5 tsk vit balsamvinäger
Gör så här
1
Ansa svampen och skiva den. Ansa och strimla purjolöken. Tärna tomaterna. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka vitlöken.
2
Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt lite mera matfett, purjolök, tomater, paprika och vitlök. Låt allt fräsa några minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt det kallna.
3
Tärna osten. Rör ner ost och skinka i grönsaksröran.
4
Rör samman alla ingredienserna till dressingen.
5
Öppna bröden så att det går att fylla dem. Fördela sallad och grönsaksröra i bröden.
6
Låt var och en själv hälla dressing i sin macka.
Packa dressingen till pitabröden i en liten skål för sig själv. Häll på dressingen när mackan ska avnjutas.