Du behöver

  • 200 g champinjoner
  • 1 st purjolök
  • 2 st tomater
  • 1 st paprika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 75 g ost
  • 180 g skinka strimlad rökt
  • 4 st pitabröd
  • salladsblad

Dressing:

1.5 dl filmjölk
1 msk senap
1.5 tsk socker
1.5 tsk vit balsamvinäger

Gör så här

1
Ansa svampen och skiva den. Ansa och strimla purjolöken. Tärna tomaterna. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka vitlöken.

2
Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt lite mera matfett, purjolök, tomater, paprika och vitlök. Låt allt fräsa några minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt det kallna.

3
Tärna osten. Rör ner ost och skinka i grönsaksröran.

4
Rör samman alla ingredienserna till dressingen.

5
Öppna bröden så att det går att fylla dem. Fördela sallad och grönsaksröra i bröden.

6
Låt var och en själv hälla dressing i sin macka.


Kommentar:
Packa dressingen till pitabröden i en liten skål för sig själv. Häll på dressingen när mackan ska avnjutas.