Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 st burkar kantareller
- 75 g renkött rökt
Äggröra:
4 st ägg
1 dl kaffegrädde
salt timjan
4 st tunnbröd kakor tunt
sallad
Gör så här
1
Skala löken och hacka den. Låt svampen rinna av väl. Fräs lök och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
2
Strimla renköttet och rör ner det i svampblandningen. Låt det kallna.
3
Vispa samman ägg och grädde till äggröran. Smält lite matfett i en låg kastrull och häll i äggsmeten under omrörning. Rör över svag värme tills äggröran är fast men lite krämig. Låt äggröran kallna.
4
Rör ner lökblandningen i äggröran och smaka av med salt och lite timjan.
5
Formar strutar av tunnbröden. Vik hop strutarna noggrant i botten så att de blir täta. Fäst dem eventuellt med tandpetare. Fyll dem med sallad och äggröra.