Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st burkar kantareller
  • 75 g renkött rökt

Äggröra:

4 st ägg
1 dl kaffegrädde
salt timjan
4 st tunnbröd kakor tunt
sallad

Gör så här

1
Skala löken och hacka den. Låt svampen rinna av väl. Fräs lök och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.

2
Strimla renköttet och rör ner det i svampblandningen. Låt det kallna.

3
Vispa samman ägg och grädde till äggröran. Smält lite matfett i en låg kastrull och häll i äggsmeten under omrörning. Rör över svag värme tills äggröran är fast men lite krämig. Låt äggröran kallna.

4
Rör ner lökblandningen i äggröran och smaka av med salt och lite timjan.

5
Formar strutar av tunnbröden. Vik hop strutarna noggrant i botten så att de blir täta. Fäst dem eventuellt med tandpetare. Fyll dem med sallad och äggröra.