Du behöver

  • frukt t ex
  • 1.5 st aprikoser torkade och 1 dl russin
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 3.25 st glutenfri mjölmix
  • 0.5 dl pofiber
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.75 dl flytande fett

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj en kransform som rymmer 1 1/2 l och bröa den med Pofiber eller glutenfritt ströbröd. Skär torkade aprikoser i små tärningar så att du får 1 1/2 dl, och blanda med 1 dl russin. Häll på ett par deciliter kokande vatten och låt stå medan du gör i ordning smeten.

2
Vispa ägg och socker till en tjock och pösig smet. Blanda mjölmix, Pofiber och bakpulver och häll ned i äggsmeten. Tillsätt margarin tillsammans med 1 dl vatten och den avrunna frukten, och rör om så att alla ingredienser blandas.

3
Skrapa ned smeten i kransformen och grädda kakan i 175° värme i ca 40 minuter. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den. Kakan kan frysas.


Kommentar:
Frukten kan blandas i direkt, men vi tycker att kakan vinner i saftighet om frukten får svälla en kort stund i vatten.