Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 dl ris
  • 1 msk smör
  • 2.5 st sparris burkar
  • skinka ca 200 -300 g

Sås:

1 dl majonnäs
0.5 dl chilisås
1 dl gratängost
2 dl vispgrädde

Det här behövs till ca 4 pers:

Gör så här

1
Fräs den hackade löken i lite matfett, inte för hårt. Häll i 5 dl vatten i en gryta tillsammans med buljongtärning, smör, lök och ris. Låt koka på svag värme under lock, ca 25-30 min.

2
Blanda majonnäs, chilisås och grädde. När riset kokat klart lägger du riset i botten på en ugnsfast form. Dela 1 sparris i 2 delar och lägg på en skinkbit, och rulla ihop. Gör flera knyten och lägg ovanpå riset så det täcker formen, häll på såsen.