Du behöver

  • 4 st laxfjäril à 150 g
  • salt och peppar

Sås:

1 st morot
1 st gul lök
1 st purjolök
2 dl grönsaksbuljong
2 dl crème fraîche
salt och peppar
2 msk basilika hackad

Svampbädd:

200 g ostronskivling
tomater ca 6 marinerade soltorkade
salt och peppar

Garnering:

8 st sparrisstänger gröna
räkor ca 300 g med skal

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Torka av fisken med hushållspapper så att den är riktigt torr.

2
Skala och skiva morot och lök. Ansa och strimla purjolöken. Lägg grönsakerna i en ka-strull tillsammans med buljongen och koka dem mjuka, ca 15 minuter.

3
Lägg grönsaker och buljong i en matberedare och kör till en slät sås. Tillsätt crème fraiche och kör några se-kunder till. Häll tillbaka såsen i kastrullen och smaka av.

4
Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Strimla tomaterna. Fräs svamp och tomater i lite matfett. Smaka av med salt och peppar. Håll det varmt.

5
Skär bort det nedersta på sparrisen. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala räkorna.

6
Krydda laxen med salt och peppar. Stek fisken i lite matfett, eventuellt i två omgångar, ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.

7
Värm såsen. Fördela svampröran på 4 varma tallrikar. Lägg fisken ovanpå och garnera den med sparris och räkor. Ringla lite sås runt om och strö över hackad basilika. Bjud kokt ris eller pressad potatis och resterande sås till.