Du behöver
- 1 st förpackning filodegsark kyld eller fryst och tinad
- 50 g smör smält
Färs:
300 g blandfärs
2 tsk smör
3 dl vitkål finstrimlad
5 st vårlök skivade
1 st morot grovriven
1 msk japansk soja
2 msk oystersås
2 krm svartpeppar nymald
Ugn: 225º
Gör så här
Bryn färsen i smör i en stekpanna tills färsen blir smulig. Tillsätt vitkål, vårlök och morot och låt det fräsa med en stund under omrörning.
Smaksätt med soja, oystersås och svartpeppar. Låt färsröran sjuda 5 minuter. Smaka av. Låt färsen svalna.
Veckla upp filodegen och lägg ca 1/2 dl färs på ena kortsidan av ett filodegsark. Pensla med smör i kanterna. Vik in långsidorna mot färsen och rulla sedan samman till paket. Upprepa med de övriga arken. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med smör.
Sätt in plåten i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Servera de frasiga vårrullarna med sallad och lite extra soja.