Vårrullar med köttfärs

Färs i alla former är uppskattad mat. Servera färsen gömd i filodegsrullar!

Du behöver

  • 1 st förpackning filodegsark kyld eller fryst och tinad
  • 50 g smör smält

Färs:

300 g blandfärs
2 tsk smör
3 dl vitkål finstrimlad
5 st vårlök skivade
1 st morot grovriven
1 msk japansk soja
2 msk oystersås
2 krm svartpeppar nymald

Ugn: 225º

Gör så här

1

Bryn färsen i smör i en stekpanna tills färsen blir smulig. Tillsätt vitkål, vårlök och morot och låt det fräsa med en stund under omrörning.

2

Smaksätt med soja, oystersås och svartpeppar. Låt färsröran sjuda 5 minuter. Smaka av. Låt färsen svalna.

3

Veckla upp filodegen och lägg ca 1/2 dl färs på ena kortsidan av ett filodegsark. Pensla med smör i kanterna. Vik in långsidorna mot färsen och rulla sedan samman till paket. Upprepa med de övriga arken. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med smör.

4

Sätt in plåten i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Servera de frasiga vårrullarna med sallad och lite extra soja.

Scroll to Top